Velibor Milivojević: Podržaću sve progresivne stvari u Mostaru

U novoj emisiji Podcast BURA urednika i voditelja Jurice Gudelja gostovao je Velibor Milivojević, nosilac liste “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“.

Velibor Milivojević, nosilac liste “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“ govori o tome zašto je važno da srpska zajednica izabere svoga vlastitog legitimnog političkog predstavnika u Gradskom vijeću Grada Mostara kao i o problemima s kojima se Srbi u Mostaru susreću.

Iznio je svoju viziju sutrašnjeg Mostara te prokomentarisao činjenicu da su ljekari nosioci triju glavnih nacionalnih lista na predstojećim izborima za mostarsko Gradsko vijeće.

Dr Milivojević je istako da će podržavati progresivne stvari u Mostaru i pokušati da negativne pojave budu svedene na minimum. ”Svi mi u suštini iamo iste probleme, ovo niej grad u kakvom želimo da živimo. Grad koji ima sve predispozicije da bude poželjno mjesto za život, da se razvija u svakom smislu…sve smo to narušili i bacili u vodu, naglašavajući probleme koji proizilaze iz prošlosti. Mislim da je došlo vrijeme da sve ono što nam izgleda nemoguće riješiti stavimo na stranu i o tome ne pričamo dvije godine”, kazao je Milivojević.

Takođe, pojasnio i zbog čega građani Mostara trebaju izaći na izbore.