Vehabija Miloš promijenio vjeru i POSTAO SALAHUDIN: Supruga prije dva dana otputovala u Crnu Goru, traga se i za njom

 

Žandarm Miloš Jevremović (34) pogođen je juče samostrijelom u vrat dok je obezbjeđivao zgradu Ambasade Izraela u Beogradu.

Napad na njega izvršio je mlađi muškarac sa bradom, koji je kod sebe imao i nož.

Riječ je o Milošu Žujoviću (25) porijeklom iz Mladenovca kojeg su vrbovali islamisti.

On je, kako navode mediji, promijenio vjeru u islam i postao pripadnik vehabija, a njegovo vjersko ime je Salahudin.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, napad na žandarma Jevremovića je teroristički akt, jer se radi o licima za koje bezbjednosne službe već znaju da su iz vehabijskog pokreta. Dačić je naveo i da su u pitanju konvertiti koji su prešli iz pravoslavne vjere u islam.

Kako je Blic pisao, terorista Miloš Žujović i ranije je bio poznat po svom nasilničkom ponašanju — naime, po svjedočenju Mersihe G., majke bolesnog djeteta iz Rožaja, Žujović ju je napao u autobusu na liniji Beograd – Bar. Mersiha G. je opisala da ju je Žujović udario, iako je bila sama sa djecom, a potom je prijetio da će se “igrati sa njihovim glavama”.

Uhapšen pomagač

Igor Despotović (25) uhapšen je juče u policijskoj akciji zbog sumnje na terorističko udruživanje sa ubijenim napadačem Milošem Žujovićem. Despotović je odranije poznat policiji zbog niza prekršaja i presuda tokom posljednjih godina.

Na više lokacija širom Srbije izvršen je pretres u vezi sa terorističkim napadom u Beogradu i razgovarano je sa više desetina ljudi, a pritvoreni su Kemal Begović i Igor Despotović, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu.

– Kada pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su pripadnici ekstremista. Treba pronaći adekvatnu vezu između aktivnosti vehabija i konkretnog događaja – rekao je Ivica Dačić za RTS.

On je naveo da je kod jednog lica pronađen snimak na kojem se zaklinje na vjernost terorističkoj organizaciji “Islamska država”.

Igor Despotović
FOTO: MUP SRBIJE / YOUTUBE

Dačić je napomenuo da će se tužilaštvo baviti time da li su lica povezana sa konkretnim terorističkim činom.

Govoreći o teroristi Milošu Žujoviću, koji je juče samostrijelom ranio žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, Dačić je rekao da je rekonstruisano njegovo kretanje i da je utvrđeno da je samostrijel kupio prekjuče u radnji u Zemunu.

– Kretao se po gradu, prvo je bio do sinagoge, pa je krenuo ka izraelskoj Ambasadi. Njegova supruga je otišla u Crnu Goru, tražili smo informacije od crnogorske policije – naveo je Dačić.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbjednosnih prijetnji od terorizma.

– Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mjere kako bi osigurali bezbjednost i sigurnost građana – stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a, piše RTS.

Napad na Ambasadu Izraela u Beogradu

Jake snage MUP-a Srbije rasporedile su se po Novom Pazaru u potrazi za saradnicima Miloša Žujovića, a pored smeća i otpada koji su pronašli u kući u selu Amerić, gdje je Žujović živio, primijetili su jednu stvar koja je pokrenula novi misterij.

Naime, u stanu su pronašli pelene za bebe pa se pokreće pitanje jesu li terorista i misteriozna žena imali zajedničko dijete. Takođe, postavlja se pitanje nalazi li se ta žena sada u bijegu s djetetom? Još uvijek se ne zna gdje je tačno njegova supruga, zbog koje je promijenio vjeru i došao živjeti u Novi Pazar.

Podsjećamo, Žujović je juče oko 11 sati samostrijelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrijelom, operisan je u Urgentnom centru gdje mu je iz vrata izvađena strijela i nalazi se u stabilnom stanju. Žujović je u ubijen u samodbrani.

Prethodni članakVučić o terorističkom napadu u Beogradu: Ništa nije slučajno
Naredni članakTeška nesreća u Istri: 14 povrijeđenih, među njima 8 djece