VEČERAS SVEČANO OTVARANJE NEVESINJSKE OLIMPIJADE

NEVESINJE – Svečano otvaranje ”Nevesinjske olimpijade” biće priređeno na Trgu slobode večeras sa početkom u 20:30 časova. Organizatori su najavili da će ovogodišnji sabor tradicije i viteštva u Nevesinju otvoriti ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske Siniša Karan.
Program će biti u znaku tradicionalne pjesme i igre, a specijalna gošća večeri biće muzička umjetnica iz Kragujevca Katarina Bogdanović. Nastupiće i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Alat“ iz Trebinja, nevesinjske etno grupe „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“ i narodni guslar Žarko Ivanišević.

Očekuje se prisustvo velikog broja sportista i gostiju iz čitavog regiona.

Centralni događaj 148. Nevesinjske olimpijade sa konjskim trkama, tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan sutra na Bratačkom lugu kod Nevesiea.
Stari i mladi, amateri i profesionalci pokazivaće snagu, spretnost i sportsko umijeće, a kruna viteškog nadmetanja biće tri galoperske trke koje su vijek i po prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.

Organizator Olimpijade je Opština Nevesinje, pokrovitelj Vlada RS, a manifestaciju sporta, kulture i turizma podržavaju i brojni sponzori.

Prethodni članakPretukao trudnu suprugu u Cazinu
Naredni članakBrojne poznate ličnosti prošetale crvenim tepihom: Svečano počeo 29. Sarajevo film festival