VEĆ ROBIJAO ZBOG UBISTVA: Osumnjičeni za ubistvo Radenka Bašića “pao” na poligrafu

BANJALUKA – U sklopu istrage ubistva načelnika prijedorske krim-policije uhapšen je Aleksandar Miljatović, potvrđeno je iz policije.

Prema dostupnim informacijama, Miljatović je poligrafski ispitan, te je pao na poligrafu.

Miljatović je već osuđivan za ubistvo i to prije 14 godina, kada je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na 16 i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića Španca (31) na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

On je tada, podsjetimo, u potpunosti priznao krivicu, te mu je odmah izrečena i kazna za zločin koji se dogodio 30. avgusta 2007. godine u kasnim večernjim satima.

Miljatović je, prisjetimo se, tada izjavio da je priznao krivicu u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku, koja je bila optužena za saučesništvo.

Iako su nakon hapšenja oboje tvrdili da su ubili Ilića kako bi oteli njegov luksuzni BMW 750 kako bi od toga kupili sebi stan, Miljatović je u februaru 2008. godine potpuno izokrenuo priču.

Pred Sudskim vijećem Miljatović je rekao da je prava istina da je ubistvo rezultat isključivo njegove ljubomore.

U toku policijske akcije koja je noćas izvedena na području Banjaluke uhapšeno je 20 osoba u vezi istrage oko ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, potvrđeno je u MUP Srpske.

Oni su privedeni s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

Prethodni članakGORI ŠESTI DAN: Načelnik Gacka pomaže vatrogascima
Naredni članakPronađeno tijelo muškarca: Provjerava se da li je riječ o Mateju, čekaju se zvanični rezultati