”VASKRS ZA SVE” – ”Dobrotvor” organizovao veliku humanitarnu akciju od Konjica do Ravnog

Humanitarno društvo ”Dobrtvor” iz Mostara provelo je veliku humanitarnu akciju ”Vaskrs za sve” kojom su obuhvaćene 72 porodice iz Hercegovačko-neretvanskog kantona kako bi radost najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa osjetili i oni koji su u potrebi, koji su usamljeni ili bolesni.

Predsjednik ”Dobrotvora” Mirko Lečić kaže da se radi o tradicionalnoj akciji pred Vaskrs kako bi svi koji su u stanju potrebe dobili određenu pomoć, te osjetili da nisu sami za praznike u opštinama od Konjica do Ravnog.

On navodi da je akciju pomogla Koordinacija Srba Mostar u iznosu 5.000 KM, kao generalni sponzor akcije, te porodica Bošković iz Amerike u iznosu od 2.000 KM, te veliki broj manjih donatora.

Dušan Golo ( Koordinacija Srba Mostar) i Mirko Lečić (Dobrotvor) 

”Akcija je realizovana sa crkvenim opštinama iz Mostara, Konjica i Čapljine, volonterima sa Ivanjice, te Srpskim omladinskim klubom ‘Božuri’ i Aktivom žena SNSD-a Mostar koji je  obezbijedio vakršnja jaja koja su podijeljena na litrgijama. Ove godine akcija je realizovana tako što je svakom korisniku podijeljen novčani bon u iznosu od 100 KM koji su mogli potrošiti u jednom supermarketu. Naši aktivisti došli su do svakog korisnika i uručili mu bon, a oni koji nisu bili u mogućnosti da sami odu, odvezli smo ih u nabavku”, kaže Lečić.

On navodi da je ove godine odlučeno da se radost praznika na human način podijeli i sa  sugrađanima svih vjera i nacija, te je u okviru akcije ”Vakrs za sve” održana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je realizovana u saradnji sa Kantonalnom bolnicom ”dr Safet Mujić”.

”Dobrotvor” je u okviru ove akcije obezbijedio i dio sredstava za prijateljsku organizaciju ”Zajendo za naš grad” koja kroz cijelu godinu pruža usluge ishrane velikom broju korisnika ”Dobrotvora”.

 

 

Prethodni članakVučić: Danas ispisujemo istoriju, istorijski značajna posjeta Sija
Naredni članakMostarac uhvatio migranta koji mu je u džamiji pokušao ukrasti torbicu s novcem