Ustavnopravna komisija nije prihvatila izvještaj o radu VSTS-a

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas prihvatila godišnji izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za prošlu godinu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na sjednici ove komisije utvrđena je usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, te prihvaćeni principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o administrativnim taksama BiH, čiji je predlagač Savjet ministara.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti je prihvatila principe Prijedloga amandmana dva na Ustav BiH, čiji su predlagači poslanici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Utvrđena je usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, te prihvaćeni principi Prijedloga dopune Poslovnika Predstavničkog doma, čiji je predlagač poslanik Ermina Salkićević Dizdarević.

Ustavnopravna komisija imenovala je zamjenika predsjedavajućeg ove komisije Milana Petkovića u Radnu grupi za izradu četvrtog periodičnog izvještaja o provođenju Pakta o građanskim i političkim pravima.

Prethodni članakProtest zdravstvenih radnika u Sarajevu
Naredni članakMoćna poruka Rusa uoči nastupa Orlova: Navijajte za Srbiju, podržite našu braću!