Uspješan vazdušni medicinski transport pacijenta iz Trebinja u Banjaluku

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas su uspješno izvršili vazdušni medicinski transport pacijenta iz Trebinja za Banjaluku.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je za Srnu da je riječ o 74-godišnjem pacijentu čiji su inicijali S.Š. sa dijagnozom akutni infarkt miokarda.

– Na zahtjev Opšte bolnice u Trebinju, pacijent je iz ove zdravstvene ustanove transportovan na dalje liječenje na Odjeljenje za interventnu kardiologiju UKC-a u Banjaluci uz potpunu podršku i monitoring – naveo je Kusturić.

Pripadnicima Službe za vazdušni medicinski transport ovo je 68. uspješno izvršeni transport u ovoj godini.

Ovaj podatak govori da je u proteklom periodu zabilježen porast broj vazdušnih evakuacija, ali i ukazuje na opravdanost i značaj uspostavljanja sistema vazdušnog medicinskog transporta kao sistemskog i organizovanog načina zbrinjavanja pacijenata u sistemu zdravstvene zaštite Republike Srpske.

Posebno treba naglasiti da su ove evakuacije potpuno besplatne za sve pacijente i da troškove pokriva Vlada Republike Srpske, što je rijetkost u svijetu.

Takođe, ljude u Helikopterskom servisu, na čelu sa direktorom Kusturićem, a u šta se mogao uvjeriti veliki broj naših građana, krasi profesionalnost, humanost i želja da pomognu svima u svako doba i bilo gdje.

To su potvrdili bezbroj puta do sada spasavajući živote velikog broja pacijenata iz svih dijelova Republike Srpske, te reagujući pravovremeno i hrabro u svim mogućim i nemogućim situacijama.

Prethodni članakDodik: Saučešće porodici Mišić; Najstrožije sankcionisati napadače
Naredni članakTEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA SJEVERU MOSTARA