Uhapšen vozač koji je usmrtio pješaka i pobjegao, ranije optuživan za terorizam

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 20:50 sati desila se na putu između Blažuja i Mostarskog raskršća smrtno je stradao pješak.

Kako su kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo vozač je nakon što je udario pješaka, nastavio da vozi i udaljio se sa mjesta nesreće.

„On je lišen slobode u kratkom periodu od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS“, kazali su iz sarajevske policije.

Riječ je o N. P. koji je rođen 1978. godine, a nakon što je lišen slobode smješten je u prostorije za zadržavanje.

Osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje ljekarske pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi iz člana 336 i 337 KZ FBIH.

Nezvanično riječ je o Naseru Palismanoviću, koji je od ranije dobro poznat i policiji i bh. javnosti.

Sjetit ćete se bio je optužen za za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.Radiosarajevo