Uhapšen napadač na sveštenika u Kaknju: Uz prijetnju nožem mu ukrao novac i zlatni nakit

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Sarajeva koji je 2. septembra u 21 sat uz prijetnju nožem opljačkao sveštenika crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

Dana 29. septembra 2023. godine u 21.25 policijski službenici PU Novo Sarajevo uhapsili su L. Č. iz Kaknja, za kojim je bila raspisana potraga MUP Zeničko-dobojskog kantona, zbog KD iz člana 289. KZ FBiH (Razbojništvo), iz ranijeg perioda. Nakon hapšenja osoba je predata je policijskim službenicima PS Zenica – saopšteno je iz MUP KS.

Kako je saopšteno iz MUP ZDK tom prilikom, on je od sveštenika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Podsjećamo, odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj preduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog hapšenja, piše Klix.

Prethodni članakU toku Sabor SNSD-a, predsjedava Željka Cvijanović
Naredni članakPomozimo Magdaleni (9) da ozdravi: Aktiviran humanitarni broj za pomoć djevojčici iz Trnova