Uhapšen muškarac koji je pucao u vožnji i oštetio nekoliko vozila

Tuzlanska policija uhapsila je 42-godišnjaka osumnjičenog da je pucao iz automobila i tokom vožnje oštetio nekoliko vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o muškarcu koji je na izdržavanju zatvorske kazne, ali je ovog vikenda bio na dopustu, javili su federalni mediji.

Takođe navode da je zapadni dio Tuzle sinoć u potpunosti bio blokiran zbog policijske potrage koja je trajala nešto više od dva sata.

Policiji je prijavljeno da je prvo ispalio nekoliko hitaca, zatim oštetio automobil u naselju Miladija, a nakon što je počela potraga, bježeći je oštetio još automobila.

Potom se zaustavio na jednoj benzinskoj pumpi i u bijeg krenuo pješice kako bi se sakrio na nepristupačnom terenu naselja obraslom u korov, ali je ubrzo lociran i uhapšen.

Policijski službenici su ga iz jednog kombija, bez odjeće, prebacili u drugo vozilo.

“Lice E.S. /42/ iz Tuzle, za kojim se tragalo u vezi sa prijavom građana, pronađeno je i oko 22.45 časova i stavljeno pod kontrolu”, rekla je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić.

Mediji navode da je riječ o Elvisu Selimoviću koji je tuzlanskoj javnosti od ranije poznat po nasilničkom ponašanju, kršenju zakona, ali i prodaji droge zbog čega je zajedno sa bratom bio uhapšen 2011. godine.

Prethodni članakRadanović: Pokazali smo da smo jedan narod
Naredni članakU Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena