Ubio pa spalio komšije: Maksimalna kazna za Tomislava Jozića na Azorskim ostrvima

SAO ROKE – Sud Sao Roke koji se nalazi na ostrvu Piko, u sklopu Azorskih ostrva, osudio je Tomislava Jozića, porijeklom iz Bosne i Hercegovine na 25 godina zatvora, što je ujedno i maksimalna kazna.

On je osuđen zbog ubistva dvojice komšija koje je prvo ubio, a zatim njihova tijela spalio.

Pored Jozića, na tri godine i 10 mjeseci osuđena je i njegova supruga Rut Hager zbog pomaganja pri spaljivanju tijela, ali i zbog posjedovanja neprijavljenog naoružanja. Nakon što odsluže kazne, Joziću će biti zabranjen povratak na sve portugalske teritorije 25 godina, a njegovoj supruzi sedam godina.

Uprkos činjenici da je Jozić od samog početka tvrdio da je nevin, istraga je utvrdila da je riječ o brutalnim ubistvima. Inače, Jozić je iz BiH, ali je imao i njemačko državljanstvo.

Podsjetimo, septembra 2022. godine otkriveno je da je Jozić na svom imanju u Piku ubio, raskomadao, a zatim i spalio dvojicu poznanika. Tek nakon prijave nestanka, policija je krenula u potragu, a na Jozićevom imanju su, među pepelom, pronašli i pejsmejker jedne od žrtava.

Kako su još ranije prenijeli portugalski mediji, Jozić je ubio ovu dvojicu muškaraca jer nije želio komšije u blizini svog imanja, a ovaj dvojac je planirao da kupi susjedni plac.

Prethodni članakTrebinje: Otvorena izložba fotografija Drage Vejnovića
Naredni članakJedna osoba poginula pri sudaru autobusa i tri automobila