U Zagrebu zajednička sjednica SM BiH i Vlade Hrvatske; Na dnevnom redu i Trgovska gora

U Zagrebu je u toku zajednička sjednica Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske.
Savjet ministara BiH i Vlade Hrvatske (Foto: twitter.com/vijeceministara)

Planirano je i potpisivanje sporazuma.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska podržava teritorijalni integritet BiH i ustavno uređenje od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Plenković je naglasio da Hrvatska podržava evropsku perspektivu BiH, posebno nakon dobijanja kandidatskog statusa za člansvo u EU.

Plenković je na početku zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Savjeta ministara izrazio očekivanje da će ekonomska saradnja BiH i Hrvatske dodatno biti poboljšana.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto istakla je danas u Zagrebu da je veoma važno da BiH i Hrvatska nastave razvijati kvalitetne odnose.

Krišto je u obraćanju na početku zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Savjeta ministara izrazila nadu da će privredna saradnja biti dodatno ojačana.

Na zajedničkoj sjednici Vlade Hrvatske i Savjeta ministara u Zagrebu u okviru teme zaštite životne sredine danas će biti razmatrana tematika izgradnje Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Čerkezovac na Trgovskoj gori i uticaj projekta “Gornji horizonti” na sliv rijeke Neretve.

Prethodni članakViktor Orban u četvrtak stiže u Banjaluku
Naredni članakVLADA HNK-a OSIGURALA 25.800 KM ZA UČENIKE GENERACIJE