U Trebinju otvoreni susreti radnika Elektroprivrede

U Trebinju su sinoć otvoreni 23. susreti radnika “Elektroprivrede Republike Srpske” /ERS/ kojem prisustvuje oko 1.500 učesnika, među kojima su prvi put i radnici naftne industrije, a poslije višegodišnje pauze i “Elektroprenosa BiH”.

Predsjednik Sindikata radnika ERS-a Koraljka Kovačević Markov rekla je novinarima da će u okviru susreta, osim sportskih takmičenja, sutra biti potpisan sporazum o saradnji između rukovodstva Sindikata ERS-a i Sindikata regiona, kao i akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ona je navela da su ove godine prisutni i predstavnici rukovodstva sindikata iz ove oblasti iz Srbije, Crne Gore, BiH, Herceg Bosne, a pismenu podršku su dobili od kolega iz Hrvatske.

Izvršni direktor za organizaciono-pravne poslove ERS-a Borislav Grubač rekao je da su ovi susreti radnika dokaz zajedništva i sloge kolektiva, ali i odraz snage i postojanosti “Elektroprivrede Srpske” koja je u prethodne tri decenije postala okosnica razvoja i najvažnije strateško preduzeće u Srpskoj.

“Potrebno je veliko umijeće da svi zajedno omogućimo bolju budućnost naše `Elektroprivrede` na način da izgradimo nove objekte, ali i revitalizujemo postojeće uz očuvanje radnih mjesta i kontinuirano povećanje plata zaposlenim”, istakao je Grubač.

On je dodao da su radnici najznačajniji resurs kompanije jer samo znanjem i vrijednim radom mogu do razvoja energetskog sektora u Republici Srpskoj.

Radnik “Elektroprenosa BiH” Srđan Mazalica rekao je novinarima da je Sindikalna organizacija ovog preduzeća opredijeljena da učestvujući u radničkim igrama drži vezu sa “Elektroprivredom Srpske” i da osjećaju potrebu da budu njen dio.

Predsjednik Sindikata RiTE Gacko Željko Tepavčević rekao je novinarima da je iz ovog preduzeća 160 učesnika na radničkim igrama, te da je ovo prilika da se razmijene iskustva i da se dogovore naredni koraci s ciljem poboljšanja rada Sindikata i sistema ERS-a.

“Imali smo povećanje cijene rada i koeficijenata početkom godine, nadamo se da će se taj proces nastaviti na jesen i iduće godine krenuti sa novim povećanjima”, rekao je Tepavčević.

Predsjednik Sindikata RiTE Ugljevik Boban Benović rekao je da su svi učesnici ujedno i pobjednici, ne samo na igrama, nego i svakodnevno, svako na svom radnom mjestu.

“Poslovi koje obavljaju su nerijetko stresni i ispunjeni svakodnevnim izazovima, zbog čega su druženje i razmjena iskustava posebno važni. Nadam se da će radnici naše sindikalne organizacije, koja je ovdje i najbrojnija, i ove godine ponosno predstavljati naše preduzeće”, rekao je Benović.

Predsjednik Udruženih radnika energetike Republike Srpske Mladen Mijatović rekao je da obuhvataju sve Sindikaliste u ERS-u, naftnoj industriji i “Elektroprenosu BiH”, te dodao da su sindikalni problemi slični.

Izvršni direktor za investicije i razvoj ERS-a Jovica Vlatković ocijenio je značajnim ove susrete, navodeći da je Uprava ERS-a opredijeljena da vodi računa o pravima radnika, njihovom materijalnom i finansijskom statusu.

“ERS je posljednjih godina ostvarila značajne rezultate, jedna smo od najboljih Elektroprivreda u regionu”, rekao je Vlatković.

Predsjednik Sindikalne organizacije Elektroprenosa iz Banjaluke Dario Jazić rekao je da imaju oko 500 članova, te se nada da će takmičenje i druženje biti uspješno.

Učesnici će se u naredna dva dana u turističkom kompleksu “Gradu Sunca” takmičiti u 13 sportskih disciplina, između ostalog u fudbalu, košarci, odbojci, streljaštvu, šahu, atletici, stonom tenisu, penjanju na stub, skok u dalj, navlačenju konopca.

Prethodni članakTrebinjac uhapšen zbog paljenja sedam vozila
Naredni članakOrban i danas u Banjaluci