Naslovnica Vijesti Hercegovina U Trebinju otvorena deseta međunarodna naučna konferencija „REDETE 2023“

U Trebinju otvorena deseta međunarodna naučna konferencija „REDETE 2023“

Deseta međunarodna naučna konferencija „Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies – Istraživanje ekonomskog razvoja i preduzetništva u tranzicionim privredama  REDETE 2023“ otvorena je danas u Trebinju u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a u partnerstvu sa Univerzitetom iz Ankone u Italiji.

Cilj konferencije je privlačenje što većeg broja učesnika iz inostranstva, na osnovu čega će konferencija imati veliki značaj ne samo za Ekonomski fakultet i Univerzitet u cijelosti, nego i za širu društvenu zajednicu, rekao je Milenko Krajišnik, jedan od učesnika konferencije.

IMG_3069_resized_20231026_112328950.JPG (330 KB)

„Teme su aktuelne i vrlo izazovne u vrijeme globalnih promjena u kojima živimo i u vremenu kada se Republika Srpska suočava sa potrebom ubrzanog ekonomskog razvoja. Konferenciju poržava i Evropska mreža preduzetništva u Srpskoj i velika zahvalnost Gradu Trebinju, koji nas je podržao i bio domaćin. Mi očekujemo da će taj razvoj da se ubrza i razmatramo teme koje pokušavaju da odgovore na ključna pitanja ekonomskog razvoja Srpske“, rekao je Krajišnik.

Otvarajući konferenciju, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se organizatoru, što su odabrali Trebinje kao mjesto gdje će biti održana deseta međunarodna naučna konferencija.

„Trebinje ima šta da pokaže i ovdje ima šta da se vidi, ali ono što je za nas značajno je da teme konferencije budu značajne i sadržajne i zaključci konkretni i kojim putem da idemo, kako Trebinje, tako i cijela Srpske. Takođe, bitno je da se upoznamo sa evropskim praksama, šta je primjenjivo, šta se koristi i šta bi mi mogli da primijenimo, tako da smatramo da će konferencija da bude od velikog značaja za naš grad“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

On je naglasio da Trebinje postaje značajno po pitanju kongresnog turizma i van turističke sezone, što i jeste glavni cilj.

IMG_3079_resized_20231026_112421063.JPG (299 KB)

Međunarodna konferencija okupila je učesnike iz preko petnaest zemalja Balkana, EU i šire, kao i predstavnike brojnih kompanija.

U okviru konferencije biće održan i poslovni forum u okviru aktivnosti Evropske mreže preduzetništva – najveći te vrste u svijetu, a čiji je član i Republika Srpska. Radiotrebinje

 

Prethodni članakHapšenja u Trebinju, pretresi u Bileći, Gacku i Nevesinju
Naredni članakOtrov pred vratima mostarske vijećnice