U toku prijave za glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji

Povodom predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji, raspisani za 17. decembar. 2023. godine, Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci  i Konzularna kancelarija Trebinje pozivaju sve zainteresovane državljanine Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji da se prijave za glasanje.

Zahtjev za glasanje, kao i zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak se može podnijeti svakim radnim danom u periodu 8:00 – 20:00, sve do 25.11.2023. godine u ponoć. Uz popunjen zahtjev za glasanje i/ili zahtjev za upis u jedistveni birački spisak, potrebno je priložiti važeću očitanu ličnu kartu Republike Srbije ili kopiju važećeg pasoša sa upisanom adresom stanovanja u Republici Srbiji.

Neophodno je podnijeti zahtjev za glasanje u inostranstvu, bez obzira na činjenicu da je zahtjev već jednom podnijet na prošlim izborima.

Sve informacije o predstojećim izborima i glasanju u inostranstvu su dostupne na internet stranici Generalnog konzulata Republike Srbije www.banjaluka.mfa.gov.rs , kao i na društvenim mrežama diplomatsko konzularnih predstavništva Republike Srbije u BiH.

Napominjemo da će Konzularna kancelarija Trebinje do 25. novembra 2023. godine raditi na prijemu zahtjeva za glasanje na predstojećim izborima svakog radnog dana od 8:00 – 20:00, a subotom i nedjeljom od 10:00 – 18:00.

Kontakt Konzularne kancelarije Trebinje: kk.trebinje@mfa.rs

Br.tel. 059-490-505

Prethodni članakNeuništivi Jokić vodio Denver do nove pobjede
Naredni članakŠmit: Spreman sam da razgovaram s Dodikom