U subotu karnevalska povorka i defile na ulicama Mostara

I ove godine Mostarske mažoretkinje organizuju povorku povodom karnevala.

”Ponosni smo na činjenicu da je mostarski karneval postao nezaobilazan zimski događaj kojeg naši stanovnici s radošću dočekuju i kojeg isprate brojne generacije kako djece tako i odraslih”, navodi se u saopštenju Mažoretkinja Mostar.

Datum održavanja ovogodišnje karnevalske povorke je predviđen za subotu 10.02.2024.godine sa početkom u 12.00 sati. Povorku će, kao i svih godina do sada, predvoditi Mostarske mažoretkinje, a u povorci će tradicionalno učestvovati i Hrvatska glazba Mostar.

Ovogodišnja tema karnevala biće ”Jedimo zdravo”.

”Živimo u vremenu u kojem su zdrave prehrambene navike prečesto zamijenjene za hranom koja ima slabe nutritivne vrijednosti, koja je nažalost postala glavnica obroka naših najmlađih. Ovom temom želja nam je skrenuti pažnju djeci i mladima kako je zdrava hrana prvenstveno jako ukusna a k tome i puno zdraviji izbor za sve nas”, dodaje se u saopštenju.

Tako će se u ovogodišnjoj povorci naći jagode, grašak, mrkvice, ananas i drugo voće i povrće.

”Sretni smo što će se i ove godine povorci pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama: Radobolja, Mrvica, Kuća od kamena i Zvončić a teme njihovih grupa biće zaista raznolike: Dalmatineri , Kiki Bombone , Jokeri, Astronauti, More, Svemir i drugi. Drago nam je da se i ove godine pridružila Osnovna škola Cim za 3 razredom učiteljice Marine Grbešić sa temom Mickey i Minnie i OŠ Ilići sa prvim razredom učiteljice Ivane Ljubić sa temom Pingvini”, dodaju.

U povorci će učestvovati i Auto razglas Videoton . Povorka će se kretati od Rondoa u smjeru ulice kralja Petra Krešimira IV. Dolaskom na raskrsnicu kod zgrade ‘Spajalica'će skrenuti u ulicu Kralja Tomislava. Po dolasku u ulicu Kralja Tomislava povorka će se kretati sve do raskrsnice sa ulicom Stjepana Radića. Povorka će nastaviti svoj defile ulicom Stjepana Radića sve do kružnog toka i skrenuti u ulicu kralj Tvrtka odakle će dalje svoj defile nastaviti sve do Rondoa tj. do Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje je planiran kraj povorke. Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje će se svi učesnici povorke moći počastiti krafnama zahvaljujući donatorima pekare Suncokret, pekare Sunce i pekare Mlinar. U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati, a u tom slučaju će javnost biti informisana na vrijeme, poručili su organizatori.

Prethodni članakZZO HNK: Preostalo nešto manje od mjesec dana za kupovinu godišnje premije osiguranja
Naredni članakDodik Konakoviću: Zaigrao si se! Srpska za ispunjavanje evropskih uslova, ali ne bez odlaska stranih sudija iz BiH