U Sloveniji i Hrvatskoj grad razbijao šajbe, nevrijeme se kreće prema BiH

Stigla je najavljena promjena vremena u sjeverozapadnu Hrvatsku, a slična situacija sutra čeka i BiH. Meteorolozi najavljuju moguća grmljavinska nevremena s jakim vjetrom i gradom, nestabilno će biti i u sutra, kada će biti znatno svježije nego danas.

Prema podacima slovenačke Agencije za zaštitu prirode, najjače nevrijeme dogodilo se u Dolenjskoj. Grad je najviše problema stvarao posebno u saobraćaju jer su vozači prijavljivali razbijena vjetrobranska stakla, piše Index.

Čitateljici iz Slovenije grad je razbio vjetrobransko staklo. Kako je rekla, uslovi kod Novog Mesta prema Zagrebu bili su strašni te da su na većini automobila razbijena vjetrobranska stakla. Prema objavama u jednoj Facebook grupi, ljudi su se zaustavljali ispod nadvožnjaka iako je to zabranjeno.

Najveća vjerovatnoća za grmljavinsko nevrijeme sutra poslijepodne biće u centralnoj Hrvatskoj, i to na nakon još jednog toplog jutra i sparnog dana. Poslijepodne će biti sve nestabilnije, promjenjivije, uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Prethodni članakKreće u pohod na 8. titulu: Poznato kada Novak Đoković igra meč 1. kola Vimbldona
Naredni članak“Samo sarma valja podgrijana” Pjevačica se 2 puta razvela od istog čovjeka, a sada otkrila u kakvom su odnosu