U Sarajevu za 24 sata rođena četiri para blizanaca (VIDEO)

Nesvakidašnji bejbi bum dogodio se u sarajevskoj Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Unutar 24 sata rođena su četiri para blizanaca, pet dječaka i tri djevojčice.

Ekipa Avaza je posjetila majke i bebe, a kako su rekli, iako brojčano nadjačane, djevojčice su ipak glasnije.

Dvije majke novorođenih blizanaca, porodile su se prirodnim putem, a nose isto ime Azra.

Azra Đendušić je rodila dva divna dječaka, Emana i Amana, a prilikom posjete nije skidala osmijeh s lica. Emana i Amana kući s nestrpljenjem čeka trogodišnja sestra, koja će mami pomoći u svakodnevnim zadacima.

Azra Bašić je rodila dvije zdrave djevojčice, a do dolaska ekipe novinara je otišla kući. Osoblje bolnice  kaže kako su razgovarali s Azrom, te da im je ona kazala da je kući čeka još dvoje djece.

Lejla Nezirić je takođe rodila dva dječaka i kako je kazala ovo joj je prva trudnoća. Bila je iznenađena kada su joj rekli da nosi blizance, ali je sreća kada ih je ugledala i primila u naručje nadvladala sav strah i neizvjesnost koje roditeljstvo nosi sa sobom.

Porodilje su naglasile kako je osobolje Opšte bolnice susretljivo i da su im od velike pomoći.

Nažalost, jedna majka je covid pozitivna, te nismo bili u prilici da posjetimo nju i bebu.

Kako je potvrđeno u Opštoj bolnici, porodilja Vildana se osjeća dobro, kao i njeni blizanci, dječak i djevojčica, prenosi Avaz.

Prethodni članakManijak iz Gradiške obljubio djevojčicu (13) iz Doma “Rada Vranješević”
Naredni članak“Mađarska neće podržati bilo kakvu vrstu sankcija Dodiku” Sijarto naglasio da Brisel mora uvažiti volju naroda