U ovoj odjeći svaka žena izgleda starije

Odgovarajuća garderoba može učiniti da izgledamo mlađe i modernije, ali isto tako postoje odjevni komadi koji mogu dodati i 10 godina, tvrde stilisti.

Iako o ukusima ne treba raspravljati, eksperti tvrde da su ove stvari pogrešne za sve.

Krupne šare

Prilikom izbora haljina ili bluza s bujnim cvijećem ili velikim krugovima, harmonija je narušena, a sva pažnja je usmjerena na odjeću. Upadljiv print sa krupnim motivima i šarama se posebno ne preporučuje ženama koje su sitne i niske jer čini da izgledaju vizuelno starije.

Dame koje žele da izgledaju vitko ne bi trebalo da nose ove dezene. Ali ako ne možete da odolite cvjetnom i apstraktnom printu, birajte odjeću s elementima srednje ili male veličine.

Takođe, zapamtite da većini žena pristaju dinamični i ritmični detalji.

Poslovna haljina

Poslovna haljina nesumnjivo izgleda dobro, ali na njoj sve mora biti savršeno: tkanina, šavovi, kroj, boja. Ali postoji problem – takve haljine ne odgovaraju svima.

Za mlade žene je bolje da izbjegavaju ovaj model i da ga zamijenite ležernijim haljinama.

Velike torbe

Iako ih mnoge žene biraju jer su praktične, stilisti savjetuju da ipak dobro razmislimo šta je ono što nam je neophodno da ponesemo sa sobom kada izlazimo iz kuće i ipak se umjesto za veliku torbu opredijelimo za malu, klač torbicu.

Tome kako izgledamo dosta doprinosi garderoba koju nosimo. Svaka žena teži tome da izgleda svježe, mlado i privlačno, a to je moguće postići pravilnim izborom garderobe. Nikako se ne treba stidjeti svojih godina, ali nema potrebe da zbog oblačenja određene odjeće izgledate starije, prenosi Stori.

Prethodni članakOdnosi Srpske i Srbije na istorijskom maksimumu
Naredni članakLakapel: Dodik se bori za prave vrijednosti, Šmit protivnik srpskog naroda