U NEVESINjU POČELO POTPISIVANjE PETICIJE PROTIV NAMETNOG ZAKONA

U Nevesinju je danas počelo potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakonskih rješenja o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Na štandovima koji su postavljeni u Ulici Nevesinjskih ustanika i kod Tropik marketa, Nevesinjci u velikom broju dolaze i pružaju podršku odbacivanju odluke visokog predstavnika.

Svoj potpis protiv Inckove nametnute odluke stavili su načelnik opštine Milenko Avdalović, predsjednik Opštinskog parlamenta Momčilo Vukotić i njihovi saradnici.

Načelnik Milenko Avdalović pozvao je građane da se pridruže drugim opštinama Republike Srpske koje ovim činom iskazuju pravo na slobodu mišljenja.

‒ Svi koji žele da slobodno izraze svoje misli reći će da ovaj zakon nije u skladu sa evropskim konvencijama o slobodi govora i mislimo da ovakav kakav je predložen ne treba ni Republici Srpskoj ni BiH‒ poručio je Avdalović, naglašavajući da novonastala situacija samo stvara razdore, a nikako nije usmjerena u interesu mira.

Potpisivanje peticije organizovano je do 3. avgusta u terminima od 9 do 12 i od 18 do 21 čas.    Radionevesinje

 

Prethodni članakBasketaši Srbije bronzani na Olimpijskim igrama
Naredni članakEkstremne vrućine zahvatile cijeli Balkan