U NEVESINJU POČELO OBILJEŽAVANjE MITROVDANA

Povodom Mitrovdana – Dana opštine Nevesinje i krsne slave Boračke organizacije, danas su kod Spomen obilježja boraca Hercegovine na Gvozdu delegacije Opštinske boračke organizacije, Opštine Nevesinje, Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i OO SDS-a položile cvijeće.

U Spomen sobi pomen poginulim borcima služili su sveštenici Mladen Čalija, Branko Kalaba i Drago Zubac.

U kratkoj besjedi, sveštenik Branko Kalaba rekao je da se Hristos poistovjećuje sa onima koji svoj život polože za bližnje, jer od te ljubavi nema veće.

-Takvi su ovi ljudi pred čijim slikama mi živimo, a koji su pred lice Boga živoga izašli kako su najbolje mogli i umjeli, a to je život svoj dati za vječnost, istakao je Kalaba.

Predsjednik OO Boračke organizacije Nevesinje Siniša Šipovac rekao je da je Spomen soba sveto mjesto u koju se ulazi sa strahopoštovanjem i u kojoj su ispisana imena svih onih koji su najviše dali da bi mi danas živjeli u miru i slobodi. On je pozvao prisutne da dođu u nedjelju i prisustvuju svečanom obilježavanju Mitrovdana kao i otkrivanju Spomenika legendarnom komandantu Novici Gušiću, bez kojeg, kako je rekao, prvi put obilježavamo ovaj sveti dan.

– Nadamo se da ćemo na ovaj način bar malo vratiti dug našem komandantu koji je zadužio ne samo Nevesinje i Hercegovinu, nego i Republiku Srpsku, dodao je na kraju Šipovac.

Povodom Mitrovdanskih svečanosti u Nevesinju je danas organizovana i tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će, zbog trenutne epidemiološke situacije, trajati čitav novembar. Organizatori ove akcije su Opštinska boračka organizacija i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Nevesinje.

Obilježavanjnje Mitrovdana biće nastavljeno u nedjelju, 8. novembra.

 

Radio Nevesinje