U NEVESINJU OTVORENA KANCELARIJA ORGANIZACIJE STARJEŠINA VOJSKE RS

U Nevesinju je danas svečano otvorena i osvještana kancelarija Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske. Osim republičkog i regionalnog rukovodstva organizacije, svečanom činu prisustvovali su predstavnici opština Nevesinje i Istočni Mostar i drugih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Sveštenik Slavko Lalović Organizaciji starješina je poželio je da blagoslov Božiji prati njihov rad i borbu za istinu.

„Ratovanje i krst u istoriji srpskog naroda nikada nisu bili odvojeni, a prava i istinska ljubav je kada položimo život za bližnjega svoga“, poručio je Lalović.

Predsjednik Organizacije starješina VRS Slobodan Župljanin naveo je tri ključna cilja na kojima ova organizacija radi od formiranja 2017. godine.

„To su širenje i jačanje patriotskog fronta snaga za zaštitu institucija i imovine RS, njegovanje tradicije srpskog vojnika, oficira i čovjeka i stalno iznošenje istine o Otadžbinskom ratu“, ukazao je Župljanin. On je naglasio da ova organizacija snažno podržava institucije Republike Srpske u njihovom nastojanju da zaštite imovinu i srpski narod.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović ulogu starješina vidi u tome da stalno ponavljaju značaj koji je jedinstvena borba imala za stvaranje Republike Srpske, život i slobodu njenih stanovnika.

„I danas u miru kada se Republika Srpska i dalje napada sa raznih strana treba da znamo šta hoćemo, kao što smo to znali i 1992. godine pokazujući autentičnu volju srpskog naroda“, istakao je Avdalović.

Predsjednik Opštinskog odbora Nevesinje Neđo Pantić rekao je da je njihov cilj da naprave širi patriotski front snaga koje će raditi na očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i nadležnosti.

„Nadam se da će odluke koje budu donesene u ovoj kancelariji biti u interesu cijele boračke populacije“, istakao je Pantić.

Potpredsjednik Organizacije starješina VRS Radovan Radojičić zahvalio se opštinskim i republičkim institucijama, preduzećima i pojedincima koji pomažu njihov rad. Podsjetio je da je ova organizacija do sada izdala preko deset publikacija sa temom Otadžbinskog rata i da je održala dvije naučne konferencije i više okruglih stolova želeći da istinu prenese budućim pokoljenjima.Radionevesinje

Prethodni članakU Trebinju manje vjenčanja, više razvoda
Naredni članakOčekuje se pojava većeg broja oboljelih od ospica i u HNK