U NEVESINjU OD 4. JANUARA PLAĆANjE PARKINGA PUTEM SMS-A

Implementacijom projekta „Go Parking rješenje“ javno preduzeće „Komus“ u saradnji sa kompanijom „Lanako“ korisnicima parking prostora u Nevesinju omogućilo je naplatu putem SMS-a.

Kompanija „Lanako“ je gradeći lidersku poziciju u IT industriji BiH i regije kreirala veliki broj softverskih rješenja u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava. Jedno od takvih je i „Go Parking rješenje“ koje je kompanija „Lanako“ donirala “Komusu“. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 10.000 KM, a kompanija „Lanako“ je donirala 6.000 KM.

Uvođenje SMS naplate parking karata koje će nadograditi trenutni sistem još je jedan od načina da se obezbijedi, olakša i uštedi vrijeme plaćanja parkinga.

Plaćanje SMS porukom vrši se tako što se pošalje SMS sa upisanim registarskim oznakama vozila na odgovarajući pristupni broj, zavisno od toga koju parking kartu želite da kupite.

Pristupni brojevi za plaćanje parking karte:

„0 ZONA“ 083 5903 (1 KM za 60 min)

„ZONA I“ 083 5904 (0,50 KM za 60 min)

„ZONA I“ 083 5905 (3 KM dnevna karta)

Informacije o validnosti kupljene parkig karte i vremenu njenog isteka, korisnik će dobiti putem SMS-a iz sistema informacija.

Stanovnici i posjetioci Nevesinja za plaćanje parkinga putem SMS-a mogu da koriste i „GO Parking“ mobilnu aplikaciju koja se može preuzeti putem „Google“ ili „App“ prodavnice.

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=K1cG4YnLQoc

Iz „Komusa“ napominju da se parking karte i dalje mogu kupiti i na prodajnim mjestima koja se nalaze u zonama naplate.Radionevesinje

 

Prethodni članakDvadestogodišnji mladić iz Nevesinja noćas sebi oduzeo život
Naredni članakVremenska prognoza za naredne dane, stiže promjena