U MOSTARU UHAPŠEN DRŽAVLJANIN SRBIJE ZBOG POLNOG ODNOSA S DJETETOM: Nagovorio djevojčicu (14) da pobjegne od kuće i uda se za njega

Državljanin Srbije J.M. (32) uhapšen je u mostarskom naselju Vrapčići zbog sumnje da je počinio krivično djelo “polni odnos s djetetom”, potvrdio je za Top Portal portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

”Patrola policije postupajući po depeši MUP-a Kantona Sarajevo PU Hadžići na lokalitetu naselja Vrapčići (pijaca) pronalazi lice J.M. (32), državljanin Republike Srbije kao i maloljetnu M.A. (14) koja se udaljila od kuće bez znanja svojih roditelja”, kazao je Marić.

On dodaje da je J.M. osumnjičen za počinjeno krivično djelo “polni odnos s djetetom”, propisano u čl. 207 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Malodobna M. A. (15) iz naselja Pazarić, opšina Hadžići, dana 13. 3. 2024. godine od kuće se udaljilau nepoznatom pravcu.

Policijski službenici Odjeljenja krim-policije PU Hadžići i Trnovo odmah su reagovali te došli do saznanja da je malodobna M. A. od strane N. N. osobe navedena da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Policijski službenici Odjeljenje krim-policije PU Hadžići i Trnovo došli su do operativnih saznanja da se radi državljaninu Srbije M. J. (32), koji je putem društvenih mreža naveo malodobnu M. A. da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Brzom reakcijom policijskih službenika Uprave policije KS, Odjeljenja krim-policije PU Hadžići i Trnovo, FMUP, Sjever Mostar, M. J. je lociran, kao i malodobna M. A.

U tom trenutku nalazili su se u Mostaru i bili su na putu ka Crnoj Gori.

 

Prethodni članakEKSPANZIJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – PUT KA ZAVRŠETKU ERE FOSILNIH GORIVA
Naredni članakVučić: Beograd više neće dozvoliti da ga prevare i dovedu pred svršen čin