U Mostaru izvršena jedna od najvećih zapljena kanabisa, otkrivene laboratorije

U policijskoj akciji “Lab” pripadnici MUP-a HNK i PU Mostar otkrili su najsavremenije laboratorije za proizvodnju kanabisa te oduzeli veliku količinu stabljika kanabisa. Kako je saopćeno na konferenciji za novinare, ovo je jedna od najvećih zaplijena kanabisa u posljednje vrijeme na području Bosne i Hercegovine. Uhapšene su četiri osobe.

Akcija je provedena sa 2. na 3. jula ove godine. Prethodno su vršene opservacije duži vremenski period.

Uhapšeni su B.Č. (1998) kojim ima i državljanstvo Njemačke, Z.D. (1992) iz Mostara, E.H. žensko iz Mostara i K.P. žensko iz Mostara. Protiv uhapšenih muškaraca je podnesen izvještaj. Pretresi su izvršeni na tri lokacije u Mostaru.

Inspektori su pronašli laboratorij sa sofisticiranom opremom, a još jedan laboratorij je bio spreman no nije stavljen u funkciju zbog akcije.

Zaplijenjene su 444 stabljike kanabisa, dvije automatske puške, bočice sa sjemenima, sav materijal za uzgajanje, zaštitu i prehranu malih sadnica.

Stabljike su bile do 1,70 metara visine, a cijena je sjemena je oko 40 eura. Bilo je tu i osušenog kanabisa spreman za prodaju.

Ne zna se za koje tržište je bila namijenjena ova droga.

Prethodni članakSobarica prijavila Banjalučanina za silovanje u hotelu u Makarskoj
Naredni članakCvijanović: Bećirović nije prvi koji moljaka za Dodikovu smjenu, ali je prvi koji ništa drugo ne zna da radi