U MOSTAR STIGAO VEĆI BROJ PRIPADNIKA EUFOR-a (foto)

Veći broj pripadnika EUFOR-a stigao je večeras u Mostar.

U večerenjim satima jedan dio pripadnika međunarodnih vojnih snaga smjestio se u jednom mostarskom hotelu u centru grada.

Da li je u pitanju pojačano prisustvo zbog najavljenijh protesta sutra na entiteskoj granici između Mostara i Nevesinja nismo uspjeli saznati.

Na entitetskoj liniji na magistralnom putu Mostar – Nevesinje sutra u 18 časova biće održano protestno okupljanje i tridesetominutna obustava saobraćanja nakon što je zabranjeno protestno okupljanje ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Organizatori su pozvali građane sa područja istočne Hercegovine da se u što većem broju okupe sutra na entitetskoj liniji kod Nevesinja i iskažu svoje nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Organizatori na skupu očekuju građane iz Berkovića, Ljubinja, Bileće, Trebinja i Nevesinja.

Protesti će biti održani i na granici sa Federacijom u Doboju, u opštini Lopare na granici koja se nalazi na magistralnom putu M18 između Priboja i Tuzle, kao i u Istočnom Sarajevu.

 

Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH za održavanje javnog skupa ispred Suda i Tužilaštva BiH, 1. septembra, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uslova, kao i iz bezbjednosnih razloga.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Prethodni članakPromotivnim spotom građani pozvani da obustave saobraćaj na granici sa FBiH (VIDEO)
Naredni članakLASK IPAK PREJAK Zrinjski će igrati Ligu konferencija