U KS 689 novozaraženih, 10 osoba preminulo

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirana je 689 novooboljela osoba od koronavirusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 562 osoba.

Od ovog broja novozaraženih, njih 446 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Nažalost, jučer je preminulo 10 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Proteklog dana na koronavirus testirano je 1.978 osoba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 663 osobe, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.104 pacijenta.

Trenutno je u KS hospitalizirano 695 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 514 pacijenta, a na Covid odjelu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ liječi se 181 osoba. Dvanaest pacijenata koristi pomoć respiratora.Kanton Sarajevo danas bilježi 5.129 aktivnih slučajeva koronavirusa.

S obzirom na kontinuirani rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.Avaz

 

Prethodni članakOči Evrope uprte u EMA-u, čeka se odluka o vakcini AstraZenece
Naredni članakJurić: Zapadnohercegovački kanton je veoma košta 8. mart