U Jablaničkom jezeru utopio se 16-ogodišnjak iz Saudijske Arabije

U Jablaničkom jezeru sinoć se utopio šesnaestogodišnjak iz Saudijske Arabije A.E.S, potvrđeno je Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz MUP-a dodaju da je oko 20 časova Policijskoj stanici Konjic prijavljeno da je u mjestu Radešine, u Jablaničkom jezeru, došlo do utapanja jednog maloljetnog lica.

”U 21. 30 sati tijelo je od strane ronilaca GSS Prenj pronađeno i izvađeno iz vode. Tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Konjic. Pregledom od strane mrtvozornika utvrđeno je da je smrt nastupila utapanjem. Izvršen je uviđaj, te preduzete sve potrebne mjere”, saopšteno je iz policije.

Ronioci GSS Prenj, nakon što je od njih zatražena pomoć  od Kantonalnog tužilaštva, u utorak u večernjim satima pronašli su tijelo na dubini od oko pet metara u mjestu Radešine u Konjicu.

”Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj te nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo. Tijelo je izvučeno na obalu i predato uviđajnoj ekipi na dalji rad”, saopšteno je iz GSS Prenj.

 

Prethodni članakPOLICIJA POTVRDILA: AUTOMOBIL POVRATNIKA U MOSTARU ZAPALJEN, ISRAGA TRAJE
Naredni članak“Oduzeta mi je prilika da budem srećna” Šejla Zonić se ponovo oglasila o POBJEDNIČKOM KONCERTU u Sanskom Mostu