U ISTOČNOM MOSTARU PRONAĐENA PLANTAŽA MARIHUANE, ORUŽJE, EKSPLOZIV – UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Policijski službenici Federalne uprave policije juče su, u kooridinisanim aktivnostima sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, PU Trebinje, pretresli dvije lokacije na širem području Grada Mostara, te su uhapsili dvije osobe inicijala M. M. M. (1978.) i E. M. (1972.).

Riječ je o akciji izvršenoj pod nadzorom Tužilaštva HNK i Okružnog javnog Tužilaštva Trebinje, kako bi dokumentovali krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, kao i više krivičnih djela počinjenih na području RS kao što su pustošenje šuma i nedozvoljena ekploatacija mineralnih sirovina.

Za ova djela sumnjiče se dvije uhapšene osobe.

„Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘Cannabis Sativa L’ cca 1-2 kg, veća količina eksploziva cca 13 kg, dvije ručne bombepuška, veća količina municije, tri ručne radio stanicemobilni telefonski aparati, sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku“, saopšteno je iz FUP-a.

Osim ovoga, na području Opštine Istočni Mostar locirana je plantaža sa nasadama indijske konoplje s kojom se u vezu dovode uhapšeni.

Na plantaži je izvršen uviđaj i izuzeto je 56 stabljika indijske konoplje.

„Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega su predate policijskim službenicima MUP-a RS na daljnje nadležno postupanje, s tim da je protiv istih nadležnom Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela“, navedeno je u saopštenju.