U HRVATSKOJ 200 OSOBA UMRLO OD KORONE

ZAGREB- U Hrvatskoj je u posljednjih mjesec dana umrlo gotovo 200 lica zaraženih virusom korona, a sedmično se bilježi više hiljada novooboljelih od korone i gripa, pa su hitni prijemi u bolnicama preopterećeni.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo /HZJZ/ kažu da se više od 4.000 novooboljelih od virusa korona sedmično prijavi u registar zaraznih bolesti.

I broj slučajeva zaraženih gripom je u porastu, a do sada je evidentirano 858 oboljelih, najviše među djecom predškolskog uzrasta.

Što se tiče velikog kašlja, do sada je prijavljen 4.151 slučaj, a među zagrebačkim tinejdžerima je oko 41 odsto svih slučajeva.

Slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 21 odsto, Zagrebačka županija sa devet odsto i Primorsko-goranska županija sa šest odsto prijava.

U HZJZ-u navode i da je zbog postojeće situacije povećan interes za vakcinisanje protiv velikog kašlja.

“Tokom božićnih praznika hitna odjeljenja u bolnicama, posebno pedijatrijska, bila su zagušena pacijentima”, potvrdio je za Hinu načelnik zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Ivan Puljiz.

On je naveo da je veliki kašalj prisutan najviše kod djece, a sa koronom i gripom dnevno se hospitalizuje dvadesetak novih pacijenata, većinom starije dobi.

Prethodni članakPatrijarh Porfirije za Božić na Kosovu i Metohiji
Naredni članakĐoković odgovorio Australijan openu (VIDEO)