U centru Sarajeva ranjen stari znanac policije

U centru Sarajeva, tačnije u ulici Vladislava Skarića u večernjim satima ranjen je Amir Pašić Faćo, koji je dugo godina poznat po punjenju stubaca crne hronike.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, može se vidjeti kako su Pašiću povrijeđeni glava, ruka i noga, ali za sada nisu poznate informacije o tome da li je do ranjavanja došlo nožem ili vatrenim oružjem.

Prema prvobitnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje su potvrđene za Kliks, incident se dogodio u 20 sati u ulici Vladislava Skarića u neposrednoj blizini hotela Evropa.

U ovom dijelu grada nalazi se veliki broj pripadnika policije, ali i službenici hitne pomoći, a više informacija će biti poznato nakon obavljenog uviđaja.

Pašić je i od ranije poznat po krivičnim dosjeima zbog raznih krivičnih djela poput razbojništva, pokušaja ubistva, ugrožavanje bezbjednosti itd.

U centru pažnje bio je i početkom godine kada je na njega pucao Benjamin Delalić, takođe osoba od ranije poznata policiji. Takođe, Pašić je uhapšen krajem prošle godine zbog prijetnji sudiji Opštinskog suda Sarajevo. Proveo je nekoliko dana u pritvoru prije nego što je pušten na slobodu.

Prethodni članakMazalica: Igrokaz izveo SDS u dosluhu sa CIK-om, a u režiji i potpisom stranaca
Naredni članakHERCEGOVKA ANTONIJA ČERKEZ PLASIRALA SE U FINALE ZVEZDA GRANDA