U Bosni moguć snijeg, u Hercegovini sunčano

Danas se očekuje naoblačenje sa sjevera. U Bosni lokalno može padati veoma slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura većinom između -8 i -3 stepena, na jugu do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -4 i 0 stepeni, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U subotu veoma slab snijeg može padati u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne. Prije podne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom između -8 i -3 stepena, na jugu do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -2 i 2 stepena, na jugu do 8 stepeni.

U nedjelju očekuje se postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno bi bilo na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2 stepena, na jugu do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 5 stepeni, na jugu do 8 stepeni.

Prethodni članakBIHAMK: Obratite pažnju na poledicu i smanjenu vidljivost zbog magle
Naredni članakPožar u Beogradu, pronađeno tijelo žene