U Banjaluci započelo obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Koncertom Dejana Petrovića i srpskih trubača koji je organizovao m:tel kao poklon građanima Republike Srpske, a koji je prenosio nacionalni servis Radio televizija Republike Srpske, počelo je obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obilježava u Srbiji i Republici Srpskoj.

Pred početak koncerta građani Republike Srpske odali su počast srpskim sportistima na osvojenim medaljama koji su u Republici Srpskoj proslavljeni sa mnogo ponosa.

Direktorka m:tel-a, Jelena Trivan rekla je da je “Dan zastave ujedno i dan m:tel-a koji smo odlučili da proslavimo sa građanima simbolično uz trubu uz koju Srbi idu u vojsku, vesele se i pobeđuju”. Podsjetila je na snagu zajedništva i na to da je Srbija uvijek bila tu za svoj narod preko Drine i da nijedna politika nikad ne bi smjela da nas razdvoji.

Nakon toga je Dejan Petrović pred hiljadama Banjalučana uz traducionalne srpske pjesme “Tamo daleko”, “Ovo je Srbija”, “Vidovdan”,  doveo atmosferu da usijanja. Proslava je simbolično završna uz spektakularni vatromet  i pjesmu “Veseli se srpski rode”.

Građani su u rukama nosili zastave Srbije i Srpske, a cijela  Banjaluka bila je u znaku zastave.

 

 

Prethodni članakDodik uputio otvoreno pismo Šmitu
Naredni članakVučić: Pregovori propali, Kurti ponovo odbio Zajednicu srpskih opština