TUŽILAC POTVRDIO: OSAM MLADIH ŽIVOTA UGUŠILO SE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI, NIJE U PITANJU PLIN

Četiri muške i četiri ženske osobe mlađe životne dobi smrtno su stradale u novogodišnjoj noći u vikendici u mjestu Tribistvo, u opštini Posušje, potvrdio je za Top Portal dežurni tužilac Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona Borislav Čuljak.

Čuljak je naveo da je u toku identifikacija stradalih, ali da zna da su svi sa posuškog kraja.

On je dodao da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje, ali ne gasom, kako je ranije navedeno u javnosti, te da se utvrđuju okolnosti stradanja.

Prema neslužbenim informacijama radi se o mladićima i djevojkama koji su četvrti razred srednje škole i prva godina studija.

Zapadna Hercegovina je zbog ove tragedije zavijena u crno.

Povodom nezapamćene tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, porodicama nastradalih iz Opštine Posušje uputili su najiskrenije izraze saučešća.

– Takođe, molimo sve  vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad – navode iz Opštine Posušje.

– Šta reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno – kazao je načelnik Ante Begić dodavši kako izražava, u svoje lično ime, kao i u ime opštine, saučešće porodicama preminulih. Kazao je kako je spreman pomoći na bilo koji način.

Brojni se opraštaju od stradale mladosti.

– Neka danas umjesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidit jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek su ruke u molitvi sklopljenje. Pokoj vječni daruj im Gospodine – poruka je HŠK Posušje.

– Naše misli i molitve su uz Posušje – poruka je iz Crvenog krsta ZH županije.

– U raj poveli vas anđeli! Pokoj vječni daruj im Gospodine – oglasili su se i iz HNK Mesihovina upućujući iskreno saučešće porodicama.