Tužilac će iznijeti nove šokantne detalje: U SIPA ispitan radnik Suda BiH, pristao na saradnju sa Tužilaštvom

Zaposlenik Suda BiH Milisav Pijuk, koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, ispitan je večeras u prostorijama SIPA potvrdio je njegov advokat Almir Bibić.

Pijuk je osumnjičen u predmetu koji se vodi protiv suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora OBA Osmana Mehmedagića Osmice.

Brani se sa slobode

Pijuk radi kao šef unutrašnje kontrole i obezbjeđenja Suda BiH i bio je referent za unutrašnju kontrolu pri kabinetu Ranka Debeveca.

Konkretno, Pijuk se zajedno sa Debevecem sumnjiči se za krivično djelo lažno predstavljanje kao i povrede ravnopravnosti polova.

Pijuk je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, a Tužilaštvo će za njega sutra predložiti mjere zabrane.

Razlog zašto je Pijuk odlukom tužiteljice pušten da se brani sa slobode je u tome što je uhapšeni zaposlenik Suda, koji je jedno vrijeme radio na portirnici ove institucije propjevao u SIPA, piše Avaz.

Pristao na saradnju sa Tužilaštvom

Prema saznanjima, Pijuk pristao na saradnju sa Tužilaštvom zbog čega će mu sutra biti predložene mjere zabrane.

Sutra će Tužilaštvo BiH, tačnije tužilac Bojana Jolović na sudskom ročištu iznijeti šokantne detalje, a tiču se postupanje Pijuka po nalogu Debeveca kada su u pitanju pojedini zaposlenici. Iskaze su dali pojedini zaposlenici Suda. Tužilac će javnosti prezentovati zašto se Pijuk lažno predstavljao i za koga je otkrivao informacije o dolasku svjedoka u Tužilaštvo.

Dokazi koje ima Tužilaštvo su više nego skandalozni. Srpskainfo

Prethodni članakVatromet u gradovima i opštinama Srpske povodom Dana državnosti Srbije
Naredni članakKupac došao da vidi stan i ZATEKAO 2 SKELETA