TUGA DO NEBA: PORODICE NASTRADALIH STIGLE NA MJESTO NESREĆE (Video)

U nezapamćenoj tragediji u Posušju smrtno je stradalo osam mladih između 18 i 19 godina, potvrdio je komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

Prema njegovim riječima, u vikendici u mjestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživjela.

– U susjednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primjetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju – ispričao je Galić.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali nije mogao dati više detalja.

Uviđaj je u toku, a policija će nakon njega objaviti nove informacije.

– Lično ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i saučešće porodicama koje su izgubile djecu – kazao je premijer Zdenko Ćosić, dodavši da će u toku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti.

Podsjećamo, tragedija je policiji prijavljena jutros u 10 sati.

– Izgubili smo osam mladih života, mislim da je to tragedija koju ćemo još dugo pamtiti i nadam se da ih više nećemo ni imati. Razgovarao sam s dežurnom doktoricom, tu je i tužilac, napraviće se obdukcija. Ne bih ništa više govorio, jako je nezahvalno govoriti bilo šta – kazao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Prema nezvaničnim informacijama, smrtno su stradale četiri djevojke i četiri mladića s područja Rakitna i Posušja. Iz Opštine Posušje pozvali su ugostiteljske objekte da obustave rad zbog tragedije koja je ovaj kraj, ali i cijelu BiH zavila u crno.