Tubak: Ja sam i dalje član SDS-a, ne interesuje me Govedarica

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, Goran Tubak i odbornik ove stranke, Darko Janković, isključeni su iz članstva, potvrdio je predsjednik stranke Vukota Govedarica nakon sjednice Glavnog odbora. I dok Govedarica poručuje da isključeni članovi nisu doprinosili radu stranke, a njihove navode sa prekjučerašnje konferencije za novinare naziva lažima, Tubak odgovora da nije bilo razloga za njihovo isključenje.

U Srpskoj demokratskoj stranci preko nekih stvari ne možemo preći, poručio je Govedarica, obrazlažući jednoglasnu odluku Predsjedništva stranke kojom su Tubak i Knežević isključeni iz članstva. Direktan povod bili su njihove tvrdnje da je Opštinski odbor u Čelincu raspušten, između ostalog, jer nisu željeli da organizovano prisustvuju protestu grupe Pravda za Davida 7. jula.

„To su laži i neistine koje dolaze iz glava onih koji narod plaše obojenim revolucijama. Da bi se dogodile neke promjene u Srpskoj, koje su bitne, moramo da shvatimo da ne može u SDS-u da radi ko šta hoće“, ističe Govedarica.

Tubak i dalje tvrdi da nije postojao nijedan razlog da bude isključen iz stranke. Ističe da nije rekao ništa protiv stranke i da su Predsjedništvo i Glavni odbor takvu odluku donijeli pod Govedaričinim uticajem. Odluku, kaže, ne prihvata i od Govedarice zahtijeva da javno saopšti razloge za njeno donošenje.

„Ja i dalje ostajem član SDS-a, ne zanimaju me privatne, samovoljne odluke Vukote Govedarice, a njemu mogu samo da poručim da sam poznatiji i poštovaniji u svom Čelincu nego što je on u cijeloj Hercegovini“, naglasio je Tubak.

U SDS-u kažu da uticaja na raspuštanje čelinačkog odbora nije imao ni generalni sekretar stranke, Igor Ostojić, kako su na konferenciji za novinare tvrdili isključeni članovi. Ističu da je jedini razlog za raspuštanje to što nisu doprinosili radu stranke, ali u najvećoj stranci u Srpskoj, SNSD-u smatraju da je ovo nastavak obračuna aktuelnog rukovodstva SDS-a sa preostalim patriotama u svojim redovima.

„Na to ukazuju članovi SDS-a iz Čelinca kojima je Republika Srpska draža nego osvajanje vlasti bez nje. Vukota Govedarica je spreman žrtvovati Srpsku kao što žrtvuje i svoj odbor i ljude iz stranke“, izjavio je Nikola Špirić.

Tubak je istakao da je u stranci više od 20 godina, da je mnogo uložio u nju i da sebe i dalje smatra članom SDS-a. O tome će, kaže, tražiti mišljenje i ostalih članova stranke.

RTRS