TROJKA IZ BLOKA U MOSTARU: Uspješna humanitarna akcija za porodicu iz Konjica

Sportsko- humanitarni turnir ”Trojka iz Bloka” održan je danas na sportskim terenima pored Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju kod Mostara, a loše vrijeme nije umanjilo uspjeh ovog lijepog i humanog događaja.

Turnir je podržao značajan broj Mostaraca, posebno mladih koji su se oprobali u šutiranju na koš, ali i finansijski podržali akciju.

 

Aleksandar Mršić, koordinator projekta ”Trojka iz bloka” koji organizuje humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe” kaže da je Mostar po prvi put uključen u ovaj projekat, te da su organizaciju podržale i srpske organizacije iz Mostara.

”Humanitarna organizacija ‘Srbi za Srbe’ organizuje brojne događaje poput ‘Trojke iz bloka’ na kojima ljudi imaju priliku da daju donacije kojima pomažemo socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više djece i socijalno ugrožene porodice u manjinskim sredinama”, kaže Mršić.

On ističe da će sredstva sa turnira u Mostaru biti usmjerena za pomoć porodici Knežević iz Konjica. ”Porodici Knežević pomoći ćemo u dogradnji kuće”, dodaje Mršić.

On se nada da će ovaj događaj u Mostaru prerasti u tradiciju, te da neće biti jedini. ”Važno je da se družimo, okupljamo i pomognemo socijalno-ugrožene porodice”, ističe Mršić.

Sportski dio se sastoji od brzog šutiranja trojki u kome mogu učestvovati svi uzrasti. Nije važno koliko ko pogodi, već je najbitnije da se pogodi donatorska kutija. Ipak treba spomenuti da su u šutiranju ”trojki” danas bili najuspješniji Goran Kuzman koji je osvojio prvo mjesto,  Bojana Mićević drugo mjesto i Miloš Adžić treće mjesto.

Donatorska kutija ”pogođena” je sa 410 konvertibilnih maraka i 35 evra, a sponzori su kutiju pomogli sa 3000 konvertibilnih maraka, 600 dolara i 100 evra.

Organizaciju događaja pomogli su Crkvena opština Mostar, Koordinacija Srba Mostar, Srpskim omladinski klub ”Božuri” i Humanitarno društvo ”Dobrotvor”.

 

Prethodni članakTRKA AUTOMOBILA I ALKOHOL UZROCI TRAGIČNE POGIBIJE PORODICE IZ MOSTARA?
Naredni članakJedna kap je prelila čašu: Zašto se ubio Goran Karanović (19), vjernik koji je volio i štitio životinje (FOTO)