Trogodišnji dječak ubio mlađeg brata

Trogodišnji dječak pronašao je pištolj u majčinoj torbici i slučajno upucao svog dvogodišnjeg brata, smrtno ga ranivši, saopštila je policija Garija, grada u američkoj saveznoj državi Indijani.

Policajci su poslani u lokalnu bolnicu u petak naveče zbog dvogodišnje žrtve vatrenog oružja, prenosi “AP”.

Djetetova majka rekla je tamošnjim policajcima da je njen trogodišnji sin pronašao pištolj u njenoj torbici nakon što je izašla iz spavaće sobe te je slučajno upucao svog mlađeg brata, koji je kasnije preminuo od povreda.

Radna grupa za ubistva tužioca okruga Lejk istražuje pucnjavu koja se dogodila u kući u Gariju.

“Provodimo kriminalističku istragu, a zatim ćemo to prezentovati tužiocu okruga Lejk, koji donosi odluku radi li se o nemaru ili nesretnom slučaju”, najavio je komandant policije Garija Sem Roberts za VLS-TV.

Gradonačelnik Džerom A. Prins i šef policije Garija Antoni Titus naglasili su da je važno da odrasli preduzmu mjere kako bi ispravno osigurali vatreno oružje i druge naprave koje bi mogle “postati oružje u rukama nevine djece”.

Posebno su apelovali na korištenje kutija za oružje ili brava za oružje za osiguranje vatrenog oružja.

“Naša srca i molitve idu uz voljene osobe dvogodišnjeg djeteta koje je tako tragično oduzeto iz naše zajednice”, poručili su Prins i Titus u zajedničkoj izjavi.

Prethodni članakZemljotres pogodio Tursku
Naredni članakLaketa: Kinez još nije uhapšen, radimo na njegovom lociranju!