Trivićeva: Nastavićemo raditi na poboljšanju položaja prosvjetara

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je Svjetski dan prosvjetnih radnika, uz poruku da će nastaviti raditi na poboljšanju položaja prosvjetnih radnika i unapređenju uslova rada u svim školama jer je veoma važno da zaposleni u prosvjeti budu motivisani.

“Posvećenost prosvjetnih radnika odgovornom pozivu vaspitanja i obrazovanja mladih čini ovaj posao časnim i posebnim. Ovaj dan je prilika da se istakne uloga prosvjetnih radnika u društvu, kao i da se svi podsjetimo na plemenitu misiju koja je sastavni dio njihovog posla”, navedeno je u čestitki.

Prema njenim riječima, društvo duguje veliku zahvalnost prosvjetnim radnicima, posebno u protekle dvije godine opterećene pandemijom virusa korona tokom kojih su uložili dodatne napore da bi učenicima u Republici Srpskoj omogućili redovnu i kvalitetnu nastavu.

“Cijeneći vašu potrebu za kontinuiranim usavršavanjem, koje nalažu i reformski procesi i nastojanje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da unaprijedi kvalitet obrazovanja, bićemo fokusirani na obezbjeđivanje kvalitetnih stručnih usavršavanja za sve zaposlene u prosvjeti”, navela je Trivićeva.

Trivićeva je svim prosvjetnim radnicima poželjela dalji uspjeh u radu, kao i da radosno i dostojanstveno obilježe Svjetski dan prosvjetnih radnika, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prethodni članakRadnik poginuo na gradilištu u Prnjavoru
Naredni članakEksponati iz biblioteke Vladimira Putina izloženi u Muzeju Žitomislić