TREBINJE: ZBOG VOŽNjE POD UTICAJEM ALKOHOLA KAŽNjENO 11 VOZAČA

U Trebinju su u akcijama policije kažnjena 34 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenje pojasa, sigurnosne sjedalice za djecu i nepravilne upotrebe telefona tokom vožnje, a 11 zbog vožnje pod uticajem alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Tokom provjere koja je trajala od od 16. do 19. marta od 45 kontrolisanih kažnjeno je 19 vozača zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 12 zbog nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu i tri za nepravilnu upotrebu telefona u toku vožnje, a 11 za ostale saobraćajne prekršaje.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola kažnjeno je 11 vozača u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sprovedene od 19. do 21. marta.

Kod tri vozača je utvrđene količina alkohola u krvi od 0,31 do 0,80 promila, kod pet količina od 0,81 do 1,50 promila i kod dva količina od više od 1,51 promila.

Policijska uprava Trebinje je u februaru ove godine evidentirala 25 saobraćajnih nezgoda što je za 21,9 odsto manje nego u februaru prošle godine.

Najveće smanjenje od 75 odsto je evidentirano kada je u pitanju broj saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima.

Na sve učesnike u saobraćaju se apeluje da poštuju saobraćajne propise i na taj način čuvaju svoj i živote svojih najmilijih.