Trebinje: Skupštinska većina osudila nelegalni upad Vukanovića na sjednicu

Odbornici skupštinske većine u Trebinju osudili su jednoglasno današnji nelegalni upad na sjednicu lokalnog parlamenta poslanika Nebojše Vukanovića koji je u salu ušao nepozvan i pokušao da unese nemir i sabotira rad novog saziva.

Lične frustracije i nezadovoljstvo Vukanović pokušava da prenese na sve opozicione odbornike i isprovocira reakcije koje nisu dostojne parlamentarnog i demokratskog djelovanja – saopštili su odbornici skupštinske većine.

Većina koju čini 19 od 29 odbornika u Skupštini grada Trebinja ističe da neće dozvoliti da se ova institucija pretvori u cirkus i da pojedincima ne može biti dozvoljeno da se krše jasno propisana pravila ponašanja zbog nečijeg nezadovoljstva i neznanja.

U saopštenju se ističe da je ubjedljiva dvotrećinska većina i podrška radu gradonačelnika jasan pokazatelj visokog stepena demokratije u Trebinju, a da je današnji proces izbora i imenovanja pokazao i visok nivo kulture izabranih odbornika skupštinske većine.

– Grad Trebinje dobio je sposobne ljude koji će se u naredne četiri godine zalagati da svi zajedno živimo bolje, ostvarimo zacrtane planove, nastavimo da gradimo naš grad, otvaramo nova radna mjesta i zapošljavamo ljude – navode se u saopštenju odbornika skupštinske većine.

Odbornici većine poručili su da galamu, nasilje i provokacije u skupštinskim klupama neće tolerisati.

Srna