TREBINJE – Skupština usvojila godišnji plan rada gradonačelnika i Gradske uprave

Skupština grada Trebinja danas je usvojila i godišnji plan rada gradonačelnika i Gradske uprave Trebinja za 2022. godinu. Uvodne napomene dao je Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

On je, između ostalog, naveo da je budžet za ovu godinu najveći u istoriji Trebinja, gdje je za kapitalne investicije i investicione projekte  u ovoj godini planirano oko 11 miliona KM.

„Očekuje se realizacija većeg broja razvojnih projekata i kapitalnih investicija u ovoj godini, a među značajnijim su nastavak rehabilitacije Starog grada, nastavak izgradnje Duhovnog centra Mrkonjići- faza 2, rekonstrukcija gradskih ulica i oborinske kanalizacije“, naveo je Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje u Gradskoj upravi.

Govoreći u investicijama u ovoj godini, Furtula je napomenuo da se u ovoj godini očekuje postavljanje reflektora na stadionu Police, nastavak izgradnje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, izgradnja dječijih igrališta, kao i  radovi na infrastrukturi za novu bolnicu.

IMG_7683_resized_20220328_102954894.JPG (103 KB)

Furtula je precizirao da će ove sedmice biti raspisan tender za  glavni projekat za Aerodrom Trebinje, a u planu je nastavljanje izgradnje sistema vodosnabdijevanja i sistema za navodnjavanje, kao i izgradnja saobraćajnica i infrastrukturno opremanje zemljišta u novim urbanim zonama, sportska infrastrukutra, biciklističke staze, dječija igrališta i sportski tereni, infrastruktura – ruralne i gradske mjesne zajednice i još mnogo toga.

Opozicioni odbornici zatražili veću podršku za socijalno ugrožene i boračke kategorije.

Odbornici su danas usvojili i izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za period oktobar-decembar prošle godine, sa godišnjim izvještajem o radu radnih tijela. Usvojen je i Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Trebinja za prošlu godinu.

Radiotrebinje

Prethodni članakUžas u Mostaru: Silovana maloljetnica
Naredni članakPotvrđeno – Abramovič je otrovan!