Trebinje se iz dana u dan preobražava na bolje

U Kulturnom centru Trebinje danas je održana svečana sjednica Skupštine grada, povodom krsne slave grada i Sabornog hrama – Preobraženja Gospodnjeg.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je na svečanosti da se ovaj grad preobražava na bolje, nezaustavljivo napreduje, te da je ponosan što je na čelu grada u vremenu kada on doživljava svoj najveći preobražaj.

On je čestitao krsnu slavu Grada i Sabornog hrama – Sveto Preobraženje Gospodnje istakavši da je ovaj dan najsvečaniji dan koji se sa nestrpljenjem čeka tokom cijele godine, ali i dan kada se ocjenjuje sve ono što je urađeno tokom protekle godine.

– Naš grad ne da se preobražava na bolje iz godine u godinu, već iz dana u dan. Zato sam ponosan što sam na čelu grada u vremenu kada on doživljava svoj najveći preobražaj i što brojnim projektima osiguravamo sigurnu budućnost našoj djeci. Iza nas je dosta urađenih projekata, kako kapitalnih, tako i onih iz oblasti socijalne politike – rekao je Ćurić.

On je istakao da je narednim mjesecima predstoji dosta aktivnosti, a počeće i izgradnja istorijskih projekata koji će u potpunosti promijeniti sliku grada, stvarajući tako od Trebinja regionalni centar ovog dijela Balkanskog poluostrva.

– Ako vam samo kažem da je Srbija već obezbijedila oko 100.000.000 evra za izgradnju aerodroma u Taleži, a da je Vlada Srpske predvidjela sredstva za izgradnju novog kliničkog centra – dovoljno je da shvatite o kakvim investicijama se radi – rekao je Ćurić.

On je dodao da će do kraja godine početi i izgradnja prve slobodne zone, koja će omogućiti nova radna mjesta u realnom sektoru, te da je nedavno sa najvećim investitorom u Hercegovovini Rodoljubom Draškovićem dogovoren novi investicioni ciklus vrijedan stotine miliona KM.

– Trebinje je najveće gradilište u Republici Srpskoj, u kome se svake godine izgradi oko 1.000 stanova. Uz podršku vlada Srpske i Srbije, od Trebinja stvaramo najpoželjniji mali grad na Balkanu. To je velika obaveza, ali i velika čast – rekao je Ćurić.

On je dodao da je po prvi put u Trebinju na kraju prošle godine prosječna plata iznosila više od 1.000 KM, te da podaci pokazuju da primanja građana Trebinja nastavljaju da rastu.

– Najvažnije nam je da mladi ljudi ovdje ostaju i da u Trebinju grade svoju karijeru. Iz tog razloga Grad je obezbijedio uslove da svi svršeni studenti dobiju priliku za odrađivanje pripravničkog staža i da za taj rad budu plaćeni neto platom od 600 KM – rekao je Ćurić.

On je podsjetio da je u julu Trebinje ostvarilo 15.000 noćenja – najviše u istoriji turističkog prometa Trebinja.

– Traži se krevet više svakog dana i u ovom trenutku je skoro nemoguće pronaći smještaj u našem gradu. To govori mnogo o nama – da gostima imamo šta da pokažemo, da smo dobri domaćini i da izgradnjom novih sadržaja sve više pariramo jakoj konkurenciji u okruženju – istakao je Ćurić.

On je poručio da Trebinje nezaustavljivo ide naprijed, te da je na njemu i njegovim saradnicima odgovornost za razvoj Trebinja.

– Samo kao tim možemo da uspijemo u realizaciji svega onoga što smo zamislili. Tim je ono što nas vodi do uspjeha i zato pozivam sve Trebinjke i Trebinjce da budemo jedan veliki tim i jedna velika porodica kojoj je Trebinje na prvom mjestu u svakom pogledu – istakao je Ćurić.

Današnjom svečanom sjednicom predsjedavao je predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, a osim rukovodstva grada Trebinja, prisustvovali su Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, princ Filip Karađorđević sa suprugom, narodni poslanici, načelnici istočnohercegovačkih opština i brojni gosti iz javnog, političkog života Trebinja.   Srna

Prethodni članakPatrijarh Porfirije u Doboju: Јa sam ovdje svoj među svojima
Naredni članakFBiH: Zaraženo 256 osoba