TREBINJE: POČELO OBILjEŽAVANjE 30 GODINA OD OSNIVANjA VRS

Требиње - обиљежавање 30 година од оснивања ВРС

TREBINjE – U Trebinju je danas počelo obilježavanje 30 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske /VRS/ i 17 godina postojanja Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka koji baštini tradiciju VRS.

U Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju služen je parastos poginulim borcima, a na centralni spomenik Braniocima Trebinja cvijeće su položile delegacije Gradske uprave Trebinje i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

 

U okviru današnjeg obilježavanja 30 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske izložene su i ratne zastave jedinica VRS.

Nekadašnji pripadnik VRS i komandant bataljona Trebinjske brigade Đoko Tarana rekao je novinarima da današnji dan treba da podsjeća svakoga, a naročito mlade generacije kako je nastala i branila se Republika Srpska.

“Ponosni su svi građani Republike Srpske što žive u Srpskoj, koja garantuje slobodu srpskom narodu i svako podsjećanje nas vraća na dane kada se to stvaralo, kada su ljudi davali život i dijelove tijela da bi odbranili ovo što danas imamo i naravno da to moramo poštovati i čuvati”, naglasio je Tarana.

Zamjenik komandanta Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Darko Bijelić rekao je novinarima da će se 12. maja u kasarni “Kozara” u Banjaluci održati centralna proslava povodom 30 godina od osnivanja VRS, te da će se u tu čast održati niz manifestacija širom Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je nekadašnjim pripadnicima VRS 30 godina od osnivanja, te dodao da se ovakvim obilježavanjima iskazuje zahvalnost za slobodu i odbranu Republike Srpske, te da se šalje poruka budućim generacijama da se to ne zaboravi.

Srna

Prethodni članakU Ljubinju do sada 111 građana prijavilo štetu nakon zemljotresa
Naredni članakCvijanović i Brnabić na Јahorina ekonomskom forumu