Trebinje – Otvorena izložba „Dimenzija vajara“

Večeras je u galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba Umetničke grupe „Dimenzija“ iz Beograda, pod nazivom „Dimenzija vajara“.

Postavku čini 47 skulptura, kojim se trebinjskoj publici predstavlja oko četrdeset, uglavnom mladih, srpskih vajara. Izložba predstavlja različite umjetničke pristupe, različite autorske koncepte, različite obrade, odabir i način rada sa materijalom. Autori izložbene postavke su Jelena Balević, istoričar umjetnosti i Miodrag Rogan, akademski vajar.

Jelena Balević kaže da se Umetnička grupa „Dimenzija“ trudi da okupi što veći broj umjetnika, s namjerom da vajarstvo ponovo oživi i da ga približe široj javnosti.

„Cilj nam je da na izložbe privučemo velike narodne mase, čak i da izađemo iz galerijskog prostora, ali za početak, da obiđemo sve prostore do kojih možemo da dođemo, ne samo na prostoru Srbije, već i regiona, pa i inostranstva“, navela je Balević.

Ona dodaje postavku izložbe čine djela mladih vajara, koji su tek izašli sa likovnih akademija, ali i djela već etabliranih umjetnika. Ovo je njihova peta izložba, a prvi put kao udruženje izlaze iz Srbije.

Izlozba 1.jpg (676 KB)

„Nadamo se da će publika u Trebinju biti zadovoljna i da će zapamtiti imena ovih umetnika, koji predstavljaju budućnost vajarstva na ovim prostorima“, dodala je Jelena Balević.

Izložbu je, uz podršku  Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Trebinja, organizovao Kulturni centar Trebinje, a postavka će se moći pogledati do 27. oktobra.

Radiotrebinje

Prethodni članakRaste dobit sistema sa prosječnim godišnjim prihodom od 1,2 milijarde KM
Naredni članakČuveni profesor matematike Bogoljub Marinković: U opasnosti smo da za 10 godina dobijemo priglupe generacije