TREBINJE: GRADONAČELNIK PREDSTAVIO AMBICIOZAN PLAN ZA RAZVOJ TREBINJA, DOBIO PODRŠKU SKUPŠTINE

TREBINjE – Skupština grada Trebinja usvojila je danas godišnji program rada gradonačelnika i Gradske uprave Trebinje za ovu godinu, kojim je predviđena realizacija velikog broja projekata, među kojima su i višemilionski.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da grad ima najveći budžet do sada, a shodno njemu, definisano je ono što će biti rađeno.

“Planirano je da bude urađen veliki broj projekata, veliki broj projekata je već započet u ovoj godini, neke smo nastavili da radimo iz prethodnog perioda. To su višemilionski projekti, više od 20 miliona KM u ovoj godini će grad Trebinje direktno ili indirektno da prati”, naveo je Ćurić.

On je istakao da je riječ o putnoj infrastrukturi, priključcima za novu Bolnicu, nastavku radova u Duhovnom centru Mrkonjići, nastavku radova na sistemu vodosnabdijevanja, navodnjavanja, završetku radova na zgradi za izbjegla i raseljena lica i slično.

“Značajna sredstva će biti uložena u sport i kulturu, kao i u zaštitu životne sredine, bezbjednost. Trenutno je grad Trebinje, zajedno sa kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i gradskom Razvojnom agencijom aplicirao na 11 prekograničnih projekata, vrijednih 6.600.000 KM”, istakao je Ćurić.

On je rekao da grad ima veliku podršku od energetskog sektora i Vlade Srpske za projekte, ali i kvalitetne timove koji apliciraju.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj Skupštini Luka Petrović dao je podršku godišnjem programu rada gradonačelnika i trebinjske Gradske uprave, te u obraćanju rekao da grad ima rekordan budžet i investicije, kao i da je postignut cilj da Trebinje postane najpoželjniji mali grad na Balkanu do 2025. godine.

Petrović je istakao da je više od 12 miliona KM uloženo u sistem navodnjavanja, a nastavlja se i sa razvojem infrastrukture u seoskom području.

“Značajna podrška je za kulturu i sport, imamo više od 2.100 djece u sportskim kolektivima. Napravljena je i usvojena strategija kulture, gdje je predviđeno da u ovoj godini budu realizovane manifestacije u oblasti kulture u gradu. Nikada u istoriji nije bila veća posjećenost i broj događaja u Kulturnom centru kao 2023. godine”, rekao je Petrović.

Odbornik Narodnog fronta u gradskoj Skupštini Saša Borjan rekao je novinarima da kad je riječ o programu rada gradonačelnika za 2024. godinu grad Trebinje sa radošću iščekuje izgradnju nove Bolnice, ali da nije ubijeđen da će aktuelna vlast imati stručne ljude koji će uspjeti da organizuju zdravstveni sistem.

Odbornik SDS-a u trebinjskoj Skupštini Ilija Mastilović rekao je novinarima da su programom rada gradonačelnika predviđeni ogromni projekti, ali da će, kako je naveo, više od 70 odsto tih projekata biti realizovano iz kredita.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas, između ostalog, Statut Javnog preduzeća za upravljanje Slobodnom zonom.

Srna

Prethodni članakSUD VRATIO SINA SEVERINI Starateljstvo se dijeli između pjevačice i Milana Popovića
Naredni članakDodik posjetio crkvu i džamiju u Kazanju