Trebinje dobija još jednu modernu saobraćajnicu

Trebinje će do početka naredne godine dobiti još jednu modernu saobraćajnicu sa šetalištem,  koja će povezati Hidroelektranu Trebinje 2 i naselje Gornje Police.

Projektom uređenja trase bivše željezničke pruge, koji finansiraju „Hidroelektrane na Trebišnjici“, biće omogućeno povezivanje male brane i gradskog središta.

Gordan Mišeljić, direktor „Hidoelektrana na Trebišnjici“ ističe da je osnovna ideja realizacije ovog projekta, vrijednog 510.000 KM, bez PDV-a, izgradnja kolovozne  trake širine 5 metara, sa šetališnom trakom širine 1.6 metara i led rasvetom. Rok za završetak  radova je 90 dana.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je ovo veoma važan projekat za grad, te da će ovaj dio Trebinja dobiti sasvim novi izgled.

„Izgradnja ove saobraćanice biće značajna za sve Trebinjce ali i za turiste“, istakao je Ćurić.

„Već naredne sedmice očekujemo početak radova na velikoj obilaznici oko Trebinja, a oni se odnose na početak izgradnje mosta na Trebišnjici, koju će finansirati Hidroelektrane na Trebišnjici, a Grad Trebinje se obavezao da provede kompletnu eksproprijaciju zemljišta buduće obilaznice“, najavio je Ćurić.

On je najavio i nastavak izgradnje šetališta prema manastiru Tvrdoš.