TREBINJE: BOGAT PROGRAM POVODOM PREOBRAŽENjA – KRSNE SLAVE GRADA I HRAMA

TREBINjE- Preobraženje Gospodnje, krsna slava grada i Sabornog hrama u Trebinju, ove godine biće obilježena uz bogat dvodnevni program, koji danas i sutra organizuju grad Trebinje i Crkvena opština.

Proslava počinje danas u 16.30 časova, otvaranjem tradicionalnog Sajma meda i vina na Trgu slobode.

Nakon toga će od 18.00 časova u bioskopskoj sali Kulturnog centra biti promovisana knjiga “Lađa za spas – priče iz ratomira 2”, autora Ratomira Mijanovića, novinara Radio Trebinja.

Večernje bogosluženje u Sabornom hramu počeće u 19.00 časova, a nakon toga program manifestacije se nastavlja u Kulturnom centru od 20.30 časova, kada će biti otvorena izložba “Vijek Gimnazije u Trebinju”, povodom 100 godina od osnivanja ove obrazovne ustanove. Na Trgu slobode od 21.40 biće održan koncert orkestra Gimnazije “Jovan Dučić”.

Sutra, na praznik Preobraženja Gospodnjeg, u trebinjskom Sabornom hramu od 9.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti upriličeno lomljenje slavskog kolača i polaganje cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja 1991-1996. godine.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra od 12.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine grada Trebinja.

U Muzeju Hercegovine u Trebinju od 19.00 časova biće priređena izložba slika Milana Cileta Marinkovića.

Slavska litija ulicama grada krenuće u 20.30 časova, nakon prazničnog večernjeg u Sabornom hramu koje počinje pola sata ranije.

Proslava krsne slave grada i Sabornog hrama završiće se koncertom Sergeja Ćetkovića, od 21.40 časova na Trgu slobode.

Prethodni članakKrivokapić: Crna Gora nema namjeru nikoga da ponižava, posebno ne Srbiju
Naredni članakTREBINJE: SALON ŽILAVKE OKUPIO VIŠE OD 40 PROIZVOĐAČA VINA I HRANE