Tramp završio liječenje, u subotu bi se mogao vratiti dužnostima

Ljekar Donalda Trampa rekao je u četvrtak da je američki predsjednik završio terapijsko liječenje od koronavirusa, da je nakon dolaska iz bolnice u Bijelu kuću njegovo zdravstveno stanje stabilno pa bi se mogao vratiti javnim dužnostima ovu subotu.  

U saopštenju Bijele kuće, ljekar Šon Konli kaže da je Tramp odgovorio „izuzetno dobro“ na terapiju, a nema ni dokaza nuspojava od liječenja, prenosi Hina.

Predsjednik SAD-a pred kojim su 3. novembra izbori, hospitalizovan je zbog zaraze koronavirusom prošle sedmice u petak, a u Bijelu kuću vratio se u ponedjeljak gdje se sada nalazi u izolaciji.

– Od povratka u Bijelu kuću, njegovo je fizičko stanje stabilno i nema naznaka koje bi mogle sugerisati napredak bolesti – napisao je Konli.

Ustvrdio je da će u subotu, 10. oktobra, biti deset dana od kada je predsjedniku potvrđena zaraza koronavirusom. Prema planiranom smjeru liječenja, Konli predviđa “predsjednikov siguran povratak javnim dužnostima do tada”.

Tramp je ranije rekao da misli da nije zarazan i tvrdio da se osjeća dovoljno dobro da nastavi održavati političke skupove uoči izbora.